Kina predstavila mjere za poticanje privatnih ulaganja

Foto: VCG

Vrhovno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje u ponedjeljak je predstavilo detaljne mjere za daljnje poticanje privatnih ulaganja, kao dio državnih zalaganja za oživljavanje privatnog gospodarstva.

U dokumentu, koji je izdalo Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme, naglašeno je potpuno prepoznavanje značaja promicanja privatnih ulaganja i obećani su napori za održavanje udjela privatnih ulaganja u ulaganjima u osnovna sredstva na razumnoj razini.

Povjerenstvo je priopćilo kako bi posebno preporučilo da se privatna ulaganja usmjere u odabrani broj industrijskih segmenata s velikim tržišnim potencijalom, koji su u skladu s nacionalnim strategijama i industrijskim politikama u sektorima kao što su promet, očuvanje voda, čista energija, nova infrastruktura, napredna proizvodnja i moderna poljoprivredna postrojenja.

Izradit će se katalog preporučenih investicijskih projekata te uspostaviti platforma za upoznavanje privatnih investitora s takvim projektima, rekli su iz povjerenstva.

Povjerenstvo je također obećalo unaprjeđenje financijske pomoći za privatne investicijske projekte i osiguravanje potpore drugim resursima poput opskrbe zemljištem. Privatni investicijski projekti potaknuti su na izdavanje proizvoda zaklada za ulaganje u nekretnine, navedeno je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.