Rukovodstvo Komunističke partije Kine postavilo prioritete za gospodarski razvoj Kine u drugom polugodištu

Foto: VCG

Politički biro Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) održao je u ponedjeljak sastanak kako bi analizirao trenutnu ekonomsku situaciju i dogovorio planove za ekonomski rad u drugom polugodištu godine.

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, predsjedavao je sastankom.

Na sastanku je istaknuta potreba za temeljitom i odlučnom provedbom makroekonomske regulacije, pojačanim kontrakcikličkim mjerama te stvaranjem više mogućnosti u oblikovanju politika.

Trenutno, kinesko se gospodarstvo suočava s novim izazovima i teškoćama, koji uglavnom proizlaze iz nedovoljne domaće potražnje, problema u poslovanju određenih poduzeća, rizika i skrivenih opasnosti u ključnim sektorima te ozbiljnog i složenog vanjskog okruženja.

Naglašava se važnost održavanja proaktivne fiskalne politike i pažljive monetarne politike. Potrebno je produžiti, optimizirati, unaprijediti i osigurati provođenje smanjenja poreza i naknada, te u potpunosti iskoristiti ulogu kvantitativnih i strukturnih instrumenata monetarne politike.

Ponovno se ističe važnost održavanja proaktivne fiskalne politike i oprezne monetarne politike. Planira se produžiti, optimizirati, poboljšati i osigurati provedbu smanjenja poreza i naknada, te u potpunosti iskoristiti ulogu kvantitativnih i strukturnih monetarnih instrumenata. Na sastanku je naglašeno da će biti snažno podržana znanstvena i tehnološka inovacija, stvarno gospodarstvo i razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.