Rukovodstvo KPK-e organiziralo simpozij s ciljem dobivanja savjeta o ekonomskom radu

Foto: VCG

Centralni komitet Komunističke partije Kine (KPK) održao je simpozij s nečlanovima KPK-a kako bi zatražio mišljenja i prijedloge o trenutnoj gospodarskoj situaciji zemlje i ekonomskom radu u drugoj polovini godine.

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, predsjedavao je simpozijem i održao važan govor 21. srpnja.

Xi je istaknuo da  kako bi se uspješno obavio ekonomski rad u drugom polugodištu, trebalo i dalje slijediti opći princip postizanja napretka uz osiguravanje stabilnosti.

Također je naglasio potrebu za ulaganjem napora kako bi se u potpunosti i vjerno primijenila nova filozofija razvoja na svim područjima, te ubrzao proces izgradnje nove razvojne paradigme.

Dalje je naglasio važnost sveobuhvatnog produbljivanja reformi i otvaranja, jačanje makroekonomske regulacije, povećanje domaće potražnje te izgradnje povjerenja, kako bi se istovremeno spriječili mogući rizici.

Nadalje, naglasio je da je od ključne važnosti nastaviti poboljšati ekonomsku izvedbu, unutarnje pokretačke snage i društvena očekivanja. Također je naglasio važnost kontinuiranog smanjenja rizika i skrivenih opasnosti, te učinkovitog unapređenja i adekvatnog proširenja ekonomske produktivnosti Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.