Visoki kineski diplomat Wang Yi sastao se s južnoafričkom ministricom vanjskih poslova Naledi Pandor

Wang Yi, direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, sastao se u ponedjeljak 24. srpnja u Johannesburgu  s južnoafričkom ministricom vanjskih poslova Naledi Pandor.

Wang je rekao kako mehanizam BRICS predstavlja tržišta u nastajanju. Rekao je kako je najvažnija platforma za jačanje dijaloga i suradnje između velikih zemalja u razviju i vitalan kanal za komunikaciju među “globalnim jugom”.

Kina potpuno podržava Južnu Afriku u organizaciji 15. samita BRICS-a i ulozi predsjedateljice BRICS-om te će aktivno odgovoriti na snažan poziv zemalja zainteresiranih za suradnju u BRICS-u, učiniti glas BRICS-a snažnijim, podići suradnju BRICS-a na novu razinu, zaštititi zajedničke interese zemalja BRICS-a, očuvati međunarodno poštenje i pravdu te osigurati svjetsku stabilnost.

Kina je volja surađivati na nastavku međusobne podrške, ponovnom početku razmjena na svim razinama, jačanju komunikacija u okviru inicijative Pojas i put i Južnoafričkog plana gospodarske rekonstrukcije i oporavaka te širenju suradnje u područjima kao što su digitalno gospodarstvo, čista energija, zaštita okoliša i smanjenje siromaštva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.