Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Kina se protivi svakom posjetu separatista koji se zalažu za “neovisnost Tajvana” SAD-u

Foto: VCG

Kina se odlučno protivi svakom posjetu separatista koji se zalažu za “neovisnost Tajvana” Sjedinjenim Američkim Državama u bilo koje ime ili pod bilo kojim izgovorom, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je to rekao kada su ga upitali za komentar posjeta zamjenika čelnika regije Tajvan Lai Ching-tea Paragvaju preko Sjedinjenih Američkih Država.

Glasnogovornik je rekao da se Kina odlučno protivi bilo kakvom obliku službene interakcije između Sjedinjenih Američkih Država i regije Tajvan, bilo kakvom posjetu separatista koji se zalažu za “neovisnost Tajvana” Sjedinjenim Američkim Državama u bilo koje ime ili pod bilo kojim izgovorom te bilo kojem obliku američkog povlađivanja i potpore za separatiste koji se zalažu za “neovisnost Tajvana” i njihove separatističke aktivnosti.

Tajvansko pitanje u središtu je temeljnih interesa Kine i crvena je linija koja se ne može prijeći, rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je istaknuo da će Kina pozorno pratiti razvoj događaja i poduzeti čvrste i snažne mjere za zaštitu nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.