Mia Wild 14. juniorka Europe

Mia Wild završila je nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Jeruzalemu osvojivši 14 mjesto među starijim djevojkama i na višim preponama.

U kvalifikacijskoj utrci na 100 metara s preponama istrčala je novi osobni rekord 13,54 i na osnovu rezultata se probila u polufinale gdje je konkurencija bila vrlo jaka. Poznato je da je članica Slavonije Žito još uvijek mlađa juniorka, a u Izraelu se morala suočiti ne samo s nešto starijim i iskusnijim djevojkama od sebe nego i višim preponama u odnosu na njezinu dobnu kategoriju. U polufinalnoj je utrci imala vrijeme 13,62 i na kraju zauzela 14. mjesto u Europi. Wild i njezin trener Saša Šešum nikada ne traže bilo kakve alibije i izgovore, nisu to učinili ni uoči ovoga natjecanja iako je Mia dva dana uzastopce imala temperaturu i to se ipak moralo odraziti na njezine nastupe. Trebala je sudjelovati i u kvalifikacijama na 200 metara, međutim, to bi joj bila treća utrka u istome danu, pa je donijeta jedina razumna odluka da odustane od starta. I u konačnici, bila je dio hrvatske štafete 4×100 metara koja nije prošla kvalifikacije uslijed tehničke pogreške pri drugoj izmjeni, pa Wild nije ni dočekala svoju dionicu nakon nesporazuma reprezentativnih kolegica Klare Košćak i Lucije Grd. U svakom slučaju, predstavnica našeg kluba je i ovaj puta pokazala veliku borbenost i želju za što većim uspjehom i može se reći da je ispunila očekivanja, posebice jer je bila najmlađa među konkurenticama.

Istovremeno je dio članova AK Slavonija žita nastupao i kineskom gradu Chengduu koji je bio domaćin ovogodišnje 31. Univerzijade, odnosno Svjetskih sveučilišnih igara. Na tom je natjecanju nastupilo i četvero predstavnika AK Slavonija Žito koji su bili dio hrvatske reprezentacije. Njihovi su rezultati, mogli bismo reći, u skladu s očekivanjima.

Lovro Nedeljković je u kvalifikacijama utrke na 3000 metara sa zaprekama zauzeo 16. mjesto (09:45,92) i plasirao se u finale, međutim, u njemu nije mogao pružiti svoj maksimum. Prethodno je zaradio ozljedu stopala tako da je, nažalost, morao odustati puno prije cilja. Zlato je osvojio Nijemac Jens Christian Mergenthaler s rezultatom 08:38,42.

Sara Aščić imala je veliku konkurenciju u skoku u vis, pa ovaj puta nije uspjela zauzeti mjesto među onim djevojkama koje su krenule u borbu za odličja. Ostvarila je 16. kvalifikacijski rezultat s preskočenih 1,75 metara.

U utrci na 200 metara nastupila je Melani Bosić koja je bila 34. s vremenom 24,93. Pobijedila je Poljakinja Nikola Horowska (23,00).

Ivan Paravac je bio sudionik finala u skoku s motkom. Na kraju je zauzeo šesto mjesto s rezultatom 5.35, a tu je visinu preskočio u drugom pokušaju. U toj je disciplini slavio Finac Urho Kujaupaa (5.55). ( Radio Osijek )

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.