Vrhunac vodenog vala na Dravi prolazi kroz Osječko-baranjsku županiju

Trenutačno je najugroženije područje Donjeg Miholjca. Ugrožena je i općina Podravska Moslavina, gdje su neke vikendice, ribički dom i poljoprivredna zemljišta već poplavljeni.

Kroz Osječko-baranjsku županiju prolazi vrhunac vodenog vala, najugroženija su područja Donjeg Miholjca i općine Podravska Moslavina, a kako ističe generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, još je 100 kilometara toka Drave koje treba na neki način obraniti.

– Vodeni val je ušao u područje Podravske Moslavine, odnosno on je u Osječko-baranjskoj županiji. Još predstoji stotinu kilometar toka rijeke Drave koje trebamo na neki način obraniti, rekao je Đuroković, a prenosi u petak Hrvatski radio.

Nasipi su, tvrdi šef Hrvatskih voda, u dobrom stanju, ‘a samo se rade određene intervencije gdje se rade pojedini podviri ali sve se to sanira i drži pod kontrolom’.

– Ključno je da održimo stabilnost nasipa što i činimo. Treba još odraditi ovih idućih nekoliko dana da bi smo ponosno rekli da smo se obranili od rekordnih vodostaja i Save, Mure isto tako i Drave, poručuje Đuroković.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.