Kina i Kambodža obećale jačanje prijateljstva i suradnje

Foto: VCG

Kambodžanski kralj Norodom Sihamoni sastao se s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem u nedjelju, a tijekom sastanka su obećali jačanje prijateljstva i suradnje.

Nazivajući Kinu svojim drugim domom, kralj Sihamoni je rekao da se raduje posjetiti više gradova u Kini.

Naglasio je da ova godina označava 65. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa i 10. godišnjicu Inicijative Pojas i Put te izrazio duboku zahvalnost za svu podršku i pomoć Kine Kambodži.

Sihamoni je rekao da će Kambodža čvrsto poštivati načelo jedne Kine, unaprijediti čvrsto prijateljstvo između Kambodže i Kine te podržati izgradnju visoko kvalitetne, visoko razvijene i visoko standardne zajednice Kine i Kambodže koja dijeli budućnost u novom dobu, kako bi donijeli više koristi dvama narodima. Prijateljstvo Kambodže i Kine trajat će zauvijek, istaknuo  je.

“Spremni smo surađivati s kambodžanskim institucijama i koristiti ovo kao smjernicu te zajednički promicati podizanje zajednice Kine i Kambodže koja dijeli budućnost na novu razinu,” rekao je.

Wang je rekao da je tijekom svog posjeta kraljevini održao duboku komunikaciju s njenim starim i novim vodstvom, uskladio strategije razvoja, isplanirao suradnju u sljedećoj fazi i postigao pozitivne rezultate.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.