Kina pozvala SAD da odmah obustavi prodaju oružja Tajvanu

Foto: VCG

Kina je izrazito nezadovoljna i čvrsto se protivi planiranoj prodaji američkog oružja Tajvanu i poziva Sjedinjene Američke Države da odmah povuku svoju odluku, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Američko Ministarstvo vanjskih poslova odobrilo je moguću prodaju infracrvenih sustava za pretragu i praćenje za borbene avione F-16 Tajvanu i druge opreme u vrijednosti od 500 milijuna američkih dolara, prema medijskim izvješćima.

Wang Wenbing, glasnogovornik, rekao je da prodaja američkog oružja kineskoj regiji Tajvan ozbiljno krši načelo jedne Kine i odredbe tri zajednička kinesko-američka priopćenja, posebno priopćenja od 17. kolovoza 1982.

Kina poziva Sjedinjene Američke Države da se pridržavaju načela jedne Kine i odredbi tri zajednička kinesko-američka priopćenja, odmah obustave planiranu prodaju oružja Tajvanu, zaustave prodaju oružja Tajvanu i vojne kontakte između SAD-a i Tajvana te prestanu slijediti opasni trend naoružavanja Tajvana i ugrožavanja mira i stabilnosti na Tajvanskom tjesnacu, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.