Očekuje se da će kineska ulaganja u umjetnu inteligenciju premašiti 38 milijardi USD 2027

Procjenjuje se da će kinesko ulaganje u umjetnu inteligenciju (AI) dosegnuti 38,1 milijardu američkih dolara 2027. godine, što čini oko 9 posto ukupnih svjetskih ulaganja, prema izvješću industrije.

Kina je posljednjih godina nastavila jačati svoju moć u sektoru umjetne inteligencije, rekla je tvrtka za istraživanje globalnog tržišta International Data Corporation (IDC).

U budućnosti, uz podršku vlade i brzi tempo industrijskih nadogradnji, AI tehnologija će se integrirati s različitim zahtjevima industrije i postati dio proizvoda, usluga i poslovnih modela, dodao je IDC.

Usred nedavnih otkrića u tehnologiji umjetne inteligencije i poboljšanoj integraciji aplikacija, brojne tvrtke pokušavaju koristiti napredne tehnologije koje predstavlja umjetna inteligencija kako bi se prilagodile općem okruženju tržišta digitalne inteligencije, osnažile nove tvrtke i pomogle tvrtkama da odrede vrijednost ciljeva inteligentnog donošenja odluka, posljedično potičući porast prilagođenih zahtjeva za umjetnom inteligencijom, rekao je IDC.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.