Čelnici medija u Srednjoj Aziji: Kina pronašla novi put modernizacije

Kineska modernizacija omogućila je zemljama u razvoju nov put za samostalno ostvarivanje modernizacije, smatraju čelnici medija iz Kine i srednjoazijskih zemalja.

Konsenzus je postignut na komunikacijskom događanju održanom u Pekingu u utorak uoči samita Kine i zemalja srednje Azije.

Na događanju s temom “Kineska modernizacija i središnja Azija: novi razvoj i nove mogućnosti” prisustvovali su čelnici Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group) i glavnih medijskih organizacija u srednjoj Aziji, predstavnici veleposlanstva srednjoazijskih zemalja u Kini i medijski stručnjaci.

Mediji su odigrali nezamjenjivu ulogu u unaprjeđenju prijateljstva među zemljama, rekao je Shen Haixiong, zamjenik čelnika Odjela za promidžbu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik CMG-a.

Shen je obećao da će CMG učiti iz iskustava kolega iz medija u srednjoj Aziji te surađivati s njima na promicanju zajedničkih vrijednosti i pomoći u izgradnji zajednice Kine i zemalja srednje Azije koja dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.