Xi najavljuje mjere za širenje otvaranja sektora usluga

Foto: Xinhua

Kina će se jače otvoriti u područjima usluga kao što su telekomunikacije, turizam, pravo i stručni ispiti, rekao je u subotu kineski predsjednik Xi Jinping.

Xi je najavio niz mjera za širenje otvaranja uslužnog sektora dok se putem videa obraćao samitu o globalnoj trgovini uslugama Kineskog međunarodnog sajma trgovine uslugama (CIFTIS) 2023.

Kako bi svoje razvojno okruženje učinila otvorenijim i inkluzivnijim, Kina će proširiti globalno orijentiranu mrežu područja slobodne trgovine visokog standarda i aktivno se uključiti u pregovore o negativnoj listi za trgovinu uslugama i ulaganja, rekao je Xi.

Nacionalna integrirana demonstracijska zona za veću otvorenost u uslužnom sektoru, kao i prihvatljive pilot zone slobodne trgovine i slobodna trgovinska luka bit će prve koje će uskladiti svoje politike s visokim standardima međunarodnih gospodarskih i trgovinskih pravila, rekao je predsjednik.

“Proširit ćemo pristup kineskom uslužnom sektoru, unaprijediti otvaranje u prekograničnoj trgovini uslugama na uredan način, poboljšati razinu standardizacije trgovine uslugama i stalno širiti institucionalno otvaranje”, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.