Zemlje pozivaju na pridavanje veće važnosti ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima

Kina i zemlje istomišljenika u petak su istaknule važnost ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava (ESC prava) na sjednici UN-a, rekavši da trenutna neravnoteža između ESC prava i građanskih i političkih prava potkopava obećanje za svijet bez straha i nedostatkom, što je dodatno pogoršalo nejednakost.

Chen Xu, voditelj kineske misije pri Ujedinjenim narodima (UN) u Ženevi, dao je zajedničku izjavu u petak na 54. sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a koja je u tijeku, u ime središnje skupine rezolucije o promicanju i zaštiti ESC-a. prava u kontekstu rješavanja nejednakosti, koji se sastoji od Bolivije, Egipta, Pakistana, Južne Afrike i Kine.

Chen je rekao da Opća deklaracija o ljudskim pravima ne stavlja jedno ljudsko pravo ispred drugoga i da ih države ne bi trebale ostvarivati na neuravnotežen i hijerarhijski način.

Naglasio je da sve strane trebaju podržavati konstruktivan dijalog i suradnju na temelju ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja te težiti promicanju svih ljudskih prava, uključujući ESC prava, na uravnotežen način.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.