Kinesko regulatorno tijelo za vrijednosne papire obećava interese ulagača staviti na prvo mjesto

Kineski regulator vrijednosnih papira naglasio je važnost stavljanja interesa ulagača na prvo mjesto u svojim regulatornim naporima na dvodnevnoj radnoj konferenciji koja je završila u petak.

Kineska regulatorna komisija za vrijednosne papire (CSRC) održala je svoju radnu konferenciju o sustavu za 2024. i predstavila svoje prioritete za ovu godinu.

Komisija je priopćila da će se usredotočiti na zaštitu interesa ulagača, posebno malih i srednjih ulagača, poboljšanjem pravednosti i transparentnosti tržišta.

Konkretno, CSRC će promicati razvoj visokokvalitetnih tvrtki unaprjeđenjem standarda ocjene kvalitete za uvrštene tvrtke.

CSRC će također poticati uključivanje tržišne vrijednosti u ocjenu uspješnosti poduzeća u državnom vlasništvu.

Osim toga, CSRC će nadzirati i usmjeravati uvrštene tvrtke kako bi ojačale njihovu svijest o vraćanju vrijednosti ulagačima. To bi moglo uključivati mjere poput poticanja isplate dividende i otkupa dionica.

Istog je dana kinesko regulatorno tijelo za forex ponovilo svoju predanost institucionalnom otvaranju, što uključuje promicanje povezivanja prekograničnog financijskog tržišta radi privlačenja stranih ulagača.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.