Međuljudske veze između Kine i Francuske uvode novu eru u 60 godina diplomatskih veza

Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je razmijenio čestitke sa svojim francuskim kolegom Emmanuelom Macronom povodom 60. obljetnice diplomatskih odnosa dviju zemalja.

Pridajući veliku važnost razvoju bilateralnih veza, Xi je rekao da je spreman surađivati s Macronom kako bi 60. obljetnicu diplomatskih veza iskoristili kao priliku za otvaranje nove budućnosti i čvršće i dinamičnije kinesko-francusko sveobuhvatno strateško partnerstvo. pridonoseći poboljšanju dobrobiti dvaju naroda i čovječanstva.

Tijekom desetljeća, ljudi Kine i Francuske iskovali su duboke veze u svojim prijateljskim razmjenama i zajedničkom kulturnom istraživanju.

Ponavljajući Xijevu čestitku, Macron je u svojoj subotnjoj poruci rekao da se raduje suradnji s kineskim predsjednikom na promicanju bilateralne gospodarske, kulturne i razmjene mladih. Macron je također rekao da se veseli stalnom produbljivanju francusko-kineskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Xijem, tako da obje strane mogu unijeti obnovljenu vitalnost u bilateralne odnose u sljedećih 60 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.