Ministarstvo ljudskih resursa i društvenog osiguranja: situacija zapošljavanja dobra početkom ove godine, učvršćuje se tendencija dobrog razvoja kineske ekonomije

Svekineski narodni kongres 14. Saziva danas poslije podne održava press konferenciju, na kojoj ministri obrazovanja, ljudskih resursa i društvenog osiguranja, stanovanja i urbanog i ruralnog razvoja te ravnatelj Državnog zavoda za kontrolu bolesti odgovaraju na pitanja novinara.

Ministrica ljudskih resursa i društvenog osiguranja Wang Xiaoping je tom prilikom navela da je situacija zapošljavanja bila dobra početkom ove godine, te da se stabilno obnavljala razna proizvodnja i vraćali se sezonski radnici.

Prema njenim riječima, vrijedi primijetiti kako je porasla popularnost profesija povezanih s umjetnom inteligencijom i velikim podatcima. Povećala se i potreba za higijenskim servisom, hotelijerstvom i ugostiteljstvom te u kulturi i turizmu. Spomenute promjene sa tržišta radne snage potvrđuju konsolidaciju i poboljšanje trenutnog gospodarskog oporavka Kine, također pokazuju nove trendove i mogućnosti transformacije tradicionalnih industrija, te ubrzani razvoj nove kvalitetne produktivnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.