Državni zavod za kontrolu bolesti: Izgrađena najveća direktna mreža za objavu zaraznih bolesti, skraćeno vrijeme javljanja s pet dana na četiri sata

Svekineski narodni kongres 14. Saziva danas poslije podne održava press konferenciju, na kojoj ministri obrazovanja, ljudskih resursa i društvenog osiguranja, stanovanja i urbanog i ruralnog razvoja te ravnatelj Državnog zavoda za kontrolu bolesti odgovaraju na pitanja novinara.

Ravnatelj Državnog zavoda za kontrolu bolesti Wang Hesheng je na press konferenciji predstavio kako je Kina u potpunosti koristila najnovije tehničke i informativne rezultate te sagradila najveću direktnu mrežu za objavu zaraznih bolesti, te time skratila  vrijeme javljanja s pet dana na četiri sata. Prema njegovim riječima, Kina je izgradila sustav tehničke podrške na državnom nivou za testiranje 300 vrsta virusa unutar 72 sata, a svi nadležni zavodi na nivou pokrajine i 90% gradskih zavoda za kontrolu bolesti su sad sposobni za testiranje i odvajanje virusa. Također je Kina izgradila sustav telefonskog istraživanja o zaraznim bolestima s specifičnim brojem 95120, čime je vidno podignuta efikasnost nadležnih poslova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.