Ministarstvo stanovanja te urbanog i ruralnog razvoja: poboljšanje gradova ima za cilj bolje upotpuniti zahtjeve života

Foto: VCG

Svekineski narodni kongres 14. Saziva danas poslije podne održava press konferenciju, na kojoj ministri obrazovanja, ljudskih resursa i društvenog osiguranja, stanovanja i urbanog i ruralnog razvoja te ravnatelj Državnog zavoda za kontrolu bolesti odgovaraju na pitanja novinara.

Ministar stanovanja te urbanog i ruralnog razvoja Ni Hong je izjavio da poboljšavanje gradova ima za cilj njihovu jaču prilagodbu životnim zahtjevima građana, te da njihovi stanovnici žive udobnije i sretnije. U Radnom izvještaju se ističe da će Kina stabilno i postupno obnavljati i poboljšavati gradove, a „stabilno i postupno“ označava napredak i unapređenje u stabilnim koracima.

Prema njegovim riječima, potrebno je rješavati tri pitanja. Prvo, rješavanje problema u svakodnevnom životu. Treba ubrzati proces ugradnje liftova u starim stambenim kvartovima te izgraditi prilaze bez prepreka za stare ljude. Kako je naveo, Kina planira izgraditi i urediti 50.000 starih stambenih kvartova ove godine.

Drugo, treba ubrzati poboljšanje podzemske mreže grada. Poboljšavanje tunela prirodnog plina, vode, struje, grijanja je važni ovogodišnji projekat. U 2024- će se obnoviti i poboljšavati oko 100 tisuća kilometara.

Treće jeste izgradnje novih pametnih gradova. Potrebno je uvesti digitalizaciju i suvremenu tehniku u nadzor gradske opskrbe vode, plina, grijanja i drugog kako bi se efikasno poboljšala sposobnost gradova za siguran života. Osim toga, treba se poboljšavati oprema za suzbijanje poplave. Kina planira urediti 1000 mjesta na kojima se često dešavaju poplave u 100 gradova u 2024. godini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.