Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova: Kina potiče građane Kine i SAD-a na više razmjena

Foto: VCG

Kina se nada i potiče narode Kine i Sjedinjenih Američkih Država na ostvarivanje više posjeta, kontakata i razmjena, kako bi zajednički napisali nove priče o prijateljstvu između dva naroda u novom dobu, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

Wang je to rekao na redovitoj tiskovnoj konferenciji kada su ga upitali za komentar javnog pisma koje je London N. Breed, gradonačelnik San Francisca u Kaliforniji, s čelnicima iz raznih sektora poslao predsjedniku Xi Jinpingu.

“Predsjednik Xi istaknuo je da nade kinesko-američkih odnosa leže u ljudima, njihovi temelji su u našim društvima, budućnost im ovisi o mladima, a vitalnost dolazi iz razmjena na podnacionalnim razinama.”. Wang je rekao: “Nadamo se i potičemo narode naše dvije zemlje na ostvarivanje više posjeta, kontakata i razmjena, kako bi zajedno napisali nove priče o prijateljstvu između dva naroda i suradnji između dviju zemalja u novom dobu.”

Napominjući kako su velike pande izaslanici prijateljstva između kineskog i američkog naroda, Wang je rekao da je Kina spremna nastaviti suradnju sa SAD-om na očuvanju velikih pandi kako bi unaprijedili prijateljstvo i međusobno razumijevanje između dva naroda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.