Ministar: Putovanja stranaca u Kini bit će pogodnija

“Welcome to China!” (Dobro došli u Kinu!, op.pr.) rekao je u ponedjeljak kineski ministar turizma Sun Yeli na engleskom jeziku dok je izlagao o mjerama koje će učiniti putovanja stranaca u Kini ugodnijim i lakšim.

Sun, ministar kulture i turizma, istaknuo je poteškoće s plaćanjem s kojima se susreću strani turisti, koji smatraju da im je nezgodno putovati zemljom u kojoj bezgotovinsko plaćanje putem pametnih telefona dominira komercijalnim mjestima, od hotela do trgovina mješovitom robom.

“Ovo je doista neočekivani, novi problem jer se mobilno plaćanje vrlo brzo razvija u Kini”, rekao je Sun domaćim i stranim novinarima nakon završetka godišnjeg zasjedanja kineskog nacionalnog zakonodavnog tijela u Pekingu.

Rekao je da su središnje vlasti posvetile veliku pozornost ovom problemu i uspostavile mehanizam koordinacije za njegovo rješavanje.

“Iskreno pozivamo turiste iz cijelog svijeta da posjete Kinu i uživaju u čarima kineske kulture, otkriju brze promjene u zemlji i iskuse gostoprimstvo kineskog naroda”, rekao je Sun.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.