Kina će promicati kvalitetan razvoj novih područja na državnoj razini

Foto: VCG

Kina će promicati visokokvalitetni razvoj novih područja na državnoj razini, čineći ih novim visinama reformi i otvaranja, prema akcijskom planu koji je u petak objavio glavni ekonomski planer.

Zemlja sada ima 19 novih područja na državnoj razini, uključujući novo područje Pudong, novo područje Xiong’an i novo područje Binhai, objavila je Nacionalna komisija za razvoj i reforme.

Godine 2023. bruto domaći proizvod 19 regija dosegnut će 6,2 trilijuna juana (oko 873,55 milijardi američkih dolara), što će činiti 5 posto ukupnog nacionalnog proizvoda, prema Komisiji.

Poduzet će se mjere za unaprjeđenje znanstveno-tehnološke i industrijske konkurentnosti novih područja na državnoj razini, uključujući promicanje međuregionalne koordinirane inovacije na visokoj razini, kao i pametne proizvodnje i digitalne transformacije, navodi se u planu.

Također, nastojat će se na razini države na inovativan način uvoditi više investicijskih projekata u nova područja i poticati novi oblici potrošnje, navodi se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.