Najviši zakonodavac: Kineski visokokvalitetan razvoj daje snažan poticaj globalnom gospodarskom oporavku

Foto: VCG

Najviši kineski zakonodavac rekao je u četvrtak da Kina unaprjeđuje modernizaciju u kineskom stilu u svim aspektima kroz visokokvalitetan razvoj, koji će dati snažan poticaj globalnom gospodarskom oporavku i pružiti više mogućnosti za razvoj svih zemalja, posebno susjednih azijskih zemalja.

Kinesko gospodarstvo poraslo je za 5,2 % na godišnjoj razini u 2023., a cilj rasta ove godine je oko 5 %, prema čemu je i dalje vodeća među velikim svjetskim gospodarstvima, rekao je Zhao Leji, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa.

Zhao je to rekao u uvodnom govoru na svečanosti otvorenja Godišnje konferencije Boao foruma za Aziju 2024.

Kina će se pridržavati strategije razvoja vođenog inovacijama, promicati industrijske inovacije kroz znanstvene i tehnološke inovacije i ubrzati razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga, rekao je Zhao.

Kina je voljna povećati suradnju s drugim zemljama u znanstvenim i tehnološkim inovacijama, potaknuti vitalnost inovacija, uspostaviti nove točke gospodarskog rasta, zajednički provoditi Globalnu inicijativu za upravljanje umjetnom inteligencijom i promicati zdrav, siguran i uredan razvoj globalnog sektora umjetne inteligencije, rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.