Kineski i francuski ministri vanjskih poslova održali razgovore o bližim vezama

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi sastao se u ponedjeljak u Pekingu sa Stephaneom Sejourneom, francuskim ministrom europskih i vanjskih poslova, kako bi razgovarali o bližim bilateralnim vezama.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da su Kina i Francuska stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a i velike neovisne zemlje, koje dijele izvanrednu povijest razmjena i nose važne misije našeg vremena.

Napominjući kako se ove godine obilježava 60. godišnjica uspostave bilateralnih veza između Kine i Francuske, Wang je rekao da je Kina voljna surađivati s Francuskom na učvršćivanju i povećanju dinamike kinesko-francuskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva, vođenog strateškim konsenzusom koji su postigli državni čelnici. Rekao je da je Kina spremna voditi zdrav i stabilan razvoj odnosa Kine i EU-a te pružiti više stabilnosti svijetu opterećenom čestim preokretima.

Rekao je da Kina aktivno potiče nove kvalitetne proizvodne snage i kontinuirano promiče visokokvalitetni razvoj i otvaranje na visokoj razini. Ova će djela Francuskoj i ostatku svijeta donijeti više prilika i pružiti novu vitalnost kinesko-francuskim odnosima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.