Xi održao razgovore s novoizabranim predsjednikom Indonezije

Kineski predsjednik Xi Jinping razgovarao je u ponedjeljak u Pekingu s novoizabranim predsjednikom Republike Indonezije i generalnim čelnikom Stranke pokreta za veliku Indoneziju Prabowom Subiantom, koji je u posjetu Kini.

Xi je čestitao Prabowu na pobjedi na izborima i zamolio ga da prenese iskrene pozdrave i najbolje želje predsjedniku Joku Widodu.

Podsjećajući na brzi razvoj i plodonosne bilateralne veze u proteklom desetljeću pod vodstvom državnih čelnika, Xi je rekao da su Kina i Indonezija učinile brzu željeznicu Jakarta-Bandung primjerom visokokvalitetne bilateralne suradnje i ušle u novu fazu izgradnje zajednice koja dijeli budućnost.

Kina gleda na odnose s Indonezijom iz strateške i dugoročne perspektive i voljna je produbiti sveobuhvatnu stratešku suradnju s Indonezijom, rekao je Xi.

Rekao je da će Kina surađivati s Indonezijom na izgradnji kinesko-indonežanske zajednice sa zajedničkom budućnošću koja ima regionalni i globalni utjecaj, kako bi donijela više dobrobiti dvama narodima i doprinijela regionalnom i svjetskom miru, stabilnosti i prosperitetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.