Kineski znanstvenik osvojio nagradu UNESCO-a za istraživanje u znanostima o životu

Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu Ujedinjenih naroda (UNESCO, eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) objavila je u utorak da su trojica znanstvenika iz Kine, Egipta i Grčke osvojili Međunarodnu nagradu UNESCO-a i Ekvatorijalne Gvineje za istraživanje u znanostima o životu 2024. godine.

Qiao Jie iz Kine, Mohamed Ali Farag iz Egipta i Triantafillos Stilianopoulos iz Grčke dobili su nagrade za izniman doprinos poboljšanju kvalitete ljudskog života kroz znanstvena istraživanja na svečanosti održanoj u Addis Abebi, glavnom gradu Etiopije, na marginama 10. Afričkog regionalnog foruma o održivom razvoju.

“Niste samo unaprijedili razumijevanje znanosti, već ste također poboljšali živote, zdravlje i dobrobit ljudi u svijetu”, rekao je Qu Xing, zamjenik glavnog direktora UNESCO-a, dok je pljeskao dobitnicima nagrada.

Zahvaljujući vladi Ekvatorijalne Gvineje na organizaciji takve nagrade kojom se svake godine odaje priznanje naporima i postignućima renomiranih istraživača i znanstvenika, Qu je rekao da nagrada ima dugotrajan učinak i naglašava da je znanost opće dobro koje se mora podržati radi poboljšanja ljudskog života.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.