Kinesko-francuski forum o međuljudskim razmjenama na visokoj razini održan u Parizu

U Parizu je 30. travnja održan Kinesko-francuski forum o međuljudskim razmjenama na visokoj razini, u zajedničkoj organizaciji Udruge za javnu diplomaciju Kine, Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group)) i veleposlanstva Kine u Francuskoj.

Shen Haixiong, direktor Kineske medijske grupe (CMG-a, eng. China Media Group), rekao je da je CMG pokrenuo niz visokokvalitetnih programa i velikih aktivnosti povodom 60. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Francuske i poslao tim od više od 2000 ljudi koji će emitirati i izvještavati svijet o Olimpijskim igrama u Parizu s prvoklasnom tehnologijom. Također će pokrenuti kinesko-francuski plan suradnje za snimanje dokumentaraca o pandama i niz filmskih i televizijskih koprodukcijskih projekata s brojnim francuskim medijima i institucijama te održati niz medijskih aktivnosti pod naslovom “Od Pekinga do Pariza”.

U sklopu Kinesko-francusko forum za međuljudske razmjenu na visokoj razini održavaju se četiri podforuma, o politici i gospodarstvu, kulturnim razmjenama, razmjenama među mladima i kinesko-francuskom medijskom dijalogu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.