Izložba “Od Pekinga do Pariza” održana u Parizu

U Parizu je 6. svibnja svečano otvorena kineska umjetnička izložba “Od Pekinga do Pariza – Olimpijska turneja kineskih i francuskih umjetnika”, koju su zajednički organizirali Kineska medijska grupa (CMG, eng. China Media Group) i nekoliko francuskih institucija. Izložba je iskoristila 60. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Francuske i godinu održavanja Olimpijskih igara u Parizu kao priliku za daljnje promicanje širenja olimpijskog duha i kulture kroz povezivanje Pekinga i Pariza kao olimpijskih gradova te unaprjeđenje međusobnog razumijevanja i poštovanja između Kine i Francuske.

Glavni predsjednik CMG-a Shen Haixiong, francuska ministrica kulture Rachida Dati, predsjednik Francuskog nacionalnog olimpijskog i sportskog odbora David Lappartient te državni dužnosnici i više od 300 poznatih osoba iz francuskog gospodarskog, kulturnog, umjetničkog, sportskog, medijskog i drugih krugova nazočilo je svečanom otvaranju i posjetilo izložbu.

Shen je u govoru rekao da umjetnička izložba sadržava više od 200 umjetničkih djela od preko 100 kineskih suvremenih umjetnika. CMG će surađivati s francuskim partnerima kako bi potakli nasljeđivanje prijateljstva između dvije nacije, kao i promicanje napretka ljudske civilizacije, svjetskog mira i razvoja te izgradnje zajednice čovječanstva koji dijeli budućnost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.