Peng Liyuan posjetila sjedište UNESCO-a i sastala se s čelnicom organizacije

Peng Liyuan, supruga kineskog predsjednika Xi Jinpinga, posjetila je u ponedjeljak ujutro sjedište Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO-a, eng. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)  u Parizu na poziv čelnice organizacije.

Nakon dolaska, glavna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay na ulazu srdačno je dočekala Peng, koja je također posebna izaslanica UNESCO-a za napredak obrazovanja djevojčica i žena.

Azoulay je pratila Peng u posjetu izložbi o desetogodišnjim postignućima suradnje između Kine i UNESCO-a te je pohvalila kineski doprinos razvoju obrazovanja djevojčica i žena diljem svijeta.

Promicanje obrazovanja djevojčica i žena veliki je cilj koji je usko povezan s društvenim napretkom i zajedničkom budućnošću čovječanstva. Kina je voljna surađivati s UNESCO-om kako bi potaknuli povećanje globalnih ulaganja u obrazovanje djevojčica i žena, pomogli većem broju žena da steknu jednak pristup pravima na obrazovanje i zajednički stvorili bolju budućnost, rekla je Peng.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.