Kineski premijer: Kinesko mega-tržište uvijek je otvoreno za tvrtke financirane iz inozemstva

Foto: VCG

Poduzeća koja se financiraju iz inozemstva nezamjenjiva su snaga razvoja Kine i kinesko će mega-tržište uvijek biti otvoreno za njih, rekao je kineski premijer Li Qiang u nedjelju u Seulu.

Gospodarska i trgovinska suradnja stabilizator je odnosa Kine i Južne Koreje, rekao je Li tijekom sastanka s predsjednikom Samsung Electronicsa Lee Jae-yongom na marginama devetog Trilateralnog sastanka na vrhu između Kine, Japana i Južne Koreje.

Pozvao je kineska i južnokorejska poduzeća da dublje iskoriste potencijal suradnje u novim područjima kao što su vrhunska proizvodnja, digitalno gospodarstvo, umjetna inteligencija, zeleni razvoj i biomedicina, kako bi kontinuirano unaprjeđivali bilateralnu gospodarsku i trgovinsku suradnju i postigli više obostrano korisnih rezultata.

Kina će postojano promicati institucionalno otvaranje, dalje širiti pristup tržištu, provoditi nacionalni tretman za poduzeća financirana iz inozemstva, aktivno rješavati zabrinutosti i zahtjeve poduzeća i osigurati bolje poslovno okruženje, kako bi poduzeća financiranih iz inozemstva može bila uvjereni u sigurnost svojih ulaganja i razvoja u Kini, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.