Zborovanjem s 1100 sudionika iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, kroz 50-tak aktivnosti u dva dana, izviđači obilježavaju 100 godina postojanja u Osijeku.

Zborovanje, koje je trajalo od 17. do 19. svibnja, sudjelovali su izviđači iz 60-ak izviđačkih udruga iz svih krajeva Lijepe Naše te izviđači iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Osim izviđačkih volontera iz IK Javor Osijek, Ul Slavonski Hrast i 01 Javor Zagreb

.
U sklopu Zborovanja pripremljeno je više od 55 aktivnosti pod zajedničkim nazivom „Izviđači – škola za život”. Sudionici su imali prilike usvojiti nova znanja i vještine iz raznih područja – prehrane u prirodi, zaštite okoliša, biologije, glazbe, stranih jezika, plesa, radio veza, osnova tehnike, vatrogastva, sporta, hodanja, prve pomoći, kulture ponašanja na sportskim događajima, slavonskog kola, zlatoveza i dr.

Tijekom Zborovanja održana je i Državna izviđačka olimpijada, a za sudionike su bili organizirani izleti u PP Kopački rit, Vukovar i ZOO Vrt Osijek.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.