Na jednom od ulaza u zatvoreni dio tržnice već desetljećima se nalazi prodajno mjesto Biljana Bilanoskog, koji se bavi izradom domaćeg tijesta. Kaže da se time počeo baviti već s 14 godina starosti, kod svog rođaka.

Radnju je kasnije preuzeo njegov otac pa na kraju on, tako da se tradicija održava. Nije riječ samo o obiteljskoj tradiciji, nego i o tradiciji obogaćivanja ponude na tržnici, ali i ugađanja nepcima Osječana.

– Drago mi je da smo opstali 40 godina, pogotovo da smo prebrodili krizne situacije. Dolaze kupci koji prepoznaju kvalitetu i vide razliku između industrijskog i domaćeg tijesta. A razlika je velika. U ponudi imamo rezance za juhu, tri vrste tijesta za savijaču – tanke za baklavu te srednje i deblje. Pravimo i mlince, špecle za fiš-paprikaš, flekice, široku tjesteninu, domaće špagete i novo u ponudi – tortilje. Svi proizvode imaju svoje kupce. Tajna našeg tijesta je da je čisto, bez masnoća, izrađujemo ga samo od brašna, soli i vode. Nikada nisam mislio odustati, najviše zahvaljujući pokojnoj supruzi koja je posao uhodala, a ja sam samo nastavio. U izradi tijesta pomaže mi i brat, a moguće da će jedan od sinova nastaviti posao, rekao je Biljan i dodao kako su mu jedini problem cijene koje su dugo nepromijenjene, ali ne usudi ih se povisiti jer bi to kupcima bio problem.

Kaže da je zadovoljan dokle god uspijevaju živjeti od toga i da će raditi dokle god ga zdravlje služi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.