Poduzetnički inkubator i akcelerator, najveći u ovom dijelu Hrvatske, otvoren je u Gospodarskoj zoni Antunovac. Riječ je o prostoru ponajprije namijenjenom mikro i malim poduzetnicima čija je izgradnja s čak 93% sufinancirana bespovratnim sredstvima iz Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Na površini od 3.200 četvornih metara nalazit će se 32 ureda, dva proizvodna prostora, konferencijska dvorana i coworking prostor. U inkubatoru će mali i srednji te poduzetnici početnici moći jeftinije i jednostavnije realizirati svoje poduzetničke ideje, a načelnik Općine Davor Tubanjski zadovoljan je brojem prijava na javni poziv za zakup poslovnog prostora. Kaže kako se javljaju poduzetnici koji se bave građevinarstvom i geodezijom, a interes posebno iskazuju tvrtke iz IT sektora.

Na otvorenju inkubatora i akceleratora u svojstvu izaslanice premijera bila je pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac koja je pohvalila sinergiju znanja, iskustva i povjerenja kojom je realiziran ovaj projekt, dok “neki drugi poduzetnici i načelnici kukaju da se ne može”.

Ideja za izgradnju inkubatora pokrenuta je prije četiri godine dok je na čelu Općine Antunovac bio današnji župan Ivan Anušić koji je istaknuo kako ovaj prostor nadilazi potrebe Antunovca i bit će na raspolaganju cijeloj županiji.

“Ukupna je vrijednost projekta 21 milijun kuna, od čega je 19,7 milijuna bespovratnih sredstava iz Europskoga fonda za regionalni razvoj”, rekla je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac Nataša Tramišak koja ističe kako vrijednost investicije višestruko nadmašuje izvorni općinski proračun od 4 milijuna kuna.

 

Foto: Agencija Osijek Danas

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.