Kineski predsjednik Xi Jinping je u četvrtak preko telefona razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Sauduom te su raspravljali o suzbijanju i kontroli epidemije novog koronavirusa.

Tijekom telefonskog razgovora je Xi rekao kako duboko cijeni to što su kralj Salman i Saudijska Arabija u ovom kritičnom trenutku više puta izrazili čvrstu podršku Kini kada se Kina bori protiv epidemije upale pluća izazvane novim koronavirusom, što je potpuno pokazalo iskreno prijateljstvo i visoku razinu sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dvije zemlje.

Ističući kako Kina ima snažan mobilizacijski kapacitet i bogato iskustvo u odgovoru na incidente u javnom zdravstvu, Xi je rekao kako je Kina potpuno pouzdana i sposobna za pobjedu u borbi protiv epidemije.

Kineska strana pridaje veliku važnost zdravlju i sigurnosti svih stranih državljana u Kini, uključujući Saudijce i nastaviti će poduzimati učinkovite mjere za jamčenje njihovih radnih i životnih uvjeta, rekao je Xi.

U ime saudijske vlade i naroda je kralj Salman uputio čvrstu podršku kineskoj trenutnoj borbi protiv epidemije i izrazio suosjećanje s prijateljskim kineskim narodom zbog gubitka izazvanog epidemijom.

Rekao je kako Saudijska Arabija visoko cijeni energične mjere koje protiv epidemije poduzima kineska vlada i vjeruje kako će Kina sigurno pobijediti u bitci protiv epidemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.