Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak istaknuo koordinirano unapređenje znanstvenog istraživanje bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) radi pružanja podrška pobjedi u bitci protiv epidemije.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno izjavio tijekom posjeta Akademiji vojnih medicinskih znanosti i Medicinskom fakultetu Sveučilišta Tsinghua u Pekingu.

Tijekom posjeta je Xi saznao o napretku u istraživanju i primjeni cjepiva, antitijela, lijekova i kompleta za brzo testiranje.

”Znanost i tehnologija su najsnažnije oružje u bitci čovječanstva protiv bolesti,” rekao je Xi. ”Čovječanstvo ne može pobijediti velike katastrofe ili epidemije bez znanstvenog razvoja i tehnološke inovacije.”

Xi je rekao kako istraživanje bolesti COVID-19 mora biti shvaćeno kao glavni i hitan zadatak te je pozvao na ubrzanje ubrzanja istraživanja i nadilaženje glavnih poteškoća u prevenciji epidemije i što ranijoj kontroli.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.