Huawei je “posvećen kao uvijek” pružanju najbolje opreme britanskim mrežnim operaterima radi pomoći lokalnim ljudima u dijeljenju fotografija, gledanju filmova, okupljanju na internetu i još mnogo toga, navedeno je u otvorenom pismu te kineske tehnološke tvrtke objavljenom u ponedjeljak.

Obećavajući da je još potpuno posvećen pomoći u izgradnji britanske 5G mreže, Huawei je objavio da “radi na dovođenju veza visoke brzine u svaki dio zemlje.”

Britanska vlada je u siječnju objavila nove planove za zaštitu telekomunikacijske mreže zemlje, što se uglavnom smatra odobrenjem samo ograničene uloge u izgradnji britanske 5G mreže za spomenutu kinesku tehnološku tvrtku.

James Sassoon, koji je od 2010. do 2013. služio kao prvi britanski komercijalni tajnik u Ministarstvu financija i konzervativni je zastupnik u Domu lordova, je rekao kako bi britanska vlada trebala biti susretljiva prema kineskoj ekspertizi.

“Vlada si prilikom planiranja investiranja u obnovu infrastrukture UK-a teško može priuštiti odbacivanje kineske ekspertize – no to je što će u stvari učiniti ako, pod pritiskom sinofoba, izmijeni odluku i dozvoli Huaweiju samo ograničenu uključenost u izgradnju britanske 5G mreže,” komentirao je u članku koji je u ponedjeljak objavljen na internetskoj stranici lista The Telegraph.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.