Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je u ponedjeljak proveo inspekciju sjeverozapadne kineske Autonomne regije Huija Ningxia.

U ponedjeljak poslijepodne je Xi posjetio selo, sekciju Žute rijeke i stambeno naselje u gradu Wuzhongu, kako bi se raspitao o naporima za unapređenje ublažavanje siromaštva, jačanje ekološke zaštite Žute rijeke i promicanje jedinstva među etničkim grupama.

Selo Hongde, koje je Xi posjetio, ima 7 013 stanovnika. Otarasilo se siromaštva 2019. kroz razvoj ratarstva i stočarstva, a također pruža obuku lokalnom stanovništvu, kako bi im pomoglo da osiguraju radna mjesta za koja su potrebne vještine izvan sela. U selu je također uspostavljena radionica kartonskih paketa, radi omogućivanja stabilnih lokalnih radnih mjesta.

U ponedjeljak je bio četvrti put da je Xi posjetio Žutu rijeku u manje od godine dana. Ova 5 464 kilometara duga rijeka se smatra kolijevkom kineske nacije.

Naselje Jinhuayuan koje je posjetio Xi je nacionalno uzorno naselje etničkog jedinstva. Približno 45% od tamošnjih 13 850 stanovnika su pripadnici etničkih manjina.

Video:

Xi proveo inspekciju sjeverozapadne kineske regije Ningxia

Xi proveo inspekciju sjeverozapadne kineske regije Ningxia Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je u ponedjeljak proveo inspekciju sjeverozapadne kineske Autonomne regije Huija Ningxia.U ponedjeljak poslijepodne je Xi posjetio selo, sekciju Žute rijeke i stambeno naselje u gradu Wuzhongu, kako bi se raspitao o naporima za unapređenje ublažavanje siromaštva, jačanje ekološke zaštite Žute rijeke i promicanje jedinstva među etničkim grupama.Selo Hongde, koje je Xi posjetio, ima 7 013 stanovnika. Otarasilo se siromaštva 2019. kroz razvoj ratarstva i stočarstva, a također pruža obuku lokalnom stanovništvu, kako bi im pomoglo da osiguraju radna mjesta za koja su potrebne vještine izvan sela. U selu je također uspostavljena radionica kartonskih paketa, radi omogućivanja stabilnih lokalnih radnih mjesta.U ponedjeljak je bio četvrti put da je Xi posjetio Žutu rijeku u manje od godine dana. Ova 5 464 kilometara duga rijeka se smatra kolijevkom kineske nacije.Naselje Jinhuayuan koje je posjetio Xi je nacionalno uzorno naselje etničkog jedinstva. Približno 45% od tamošnjih 13 850 stanovnika su pripadnici etničkih manjina. #XIJINPING #NINGXIA

Objavljuje Croatian service, China radio International u Ponedjeljak, 8. lipnja 2020.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.