Peng Liyuan, supruga kineskog predsjednika Xi Jinpinga, je nedavno poslala odgovor Antoinette Sassou N’guesso, prvoj dami Republike Kongo i poruku prvim damama ostalih afričkih zemalja, izražavajući zahvalnost na pomoći njihovih zemalja u kineskoj borbi protiv bolesti COVID-19.

Peng je rekla kako cijeni vrijednu podršku afričkih zemalja kineskom narodu kada se Kina borila za prevenciju i kontrolu epidemije virusa te je izrazila iskreno suosjećanja s afričkim narodom tijekom pandemije,

Kako bi izrazila prijateljske osjećaje kineskog naroda prema afričkom narodu, kineska vlada će donirati pošiljku protuepidemijskih proizvoda kroz Organizaciju afričkih prvih dama za razvoj za 53 zemlje radi pomoći ženama, djeci i adolescentima, rekla je Peng.

U svom nedavnom pismu Peng je Antoinette Sassou N’guesso, također rotirajuća predsjednica Organizacije afričkih prvih dama za razvoj, pohvalila kinesku ulogu u borbi protiv pandemije.

U ime prvih dama članica Organizacije afričkih prvih dama za razvoj je pozvala Kinu da obrati pažnju na žene, djecu. adolescente i ostale ljude u Africi te im pruži medicinske potrepštine.

Kineski materijali za pomoć su nedavno dostavljeni raznim zemljama i Antoinette Sassou N’guesso, ostale prve dame i visoki dužnosnici uključenih zemalja su prisustvovali svečanostima uručenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.