Glasnogovornik Ureda za poslova Hong Konga i Makaa je nedjelju nazvao sankcije SAD-a za dužnosnike Posebne upravne regije Hong Kong “histeričnim napadom hegemonističkih navika”.

Navedeno je komentirao dan nakon što su SAD nametnule sankcije za 11 dužnosnika Hong Konga , uključujući izvršnu upraviteljicu Carrie Lam i Luo Huininga, direktora Ureda za vezu Središnje narodne vlade u Hong Kongu.

Glasnogovornik je rekao kako su neki političari u SAD-u uprizorili niz “besramnih nastupa” od izrade nacrt nacionalnog sigurnosnog zakona za Hong Kong u lipnju.

Glasnogovornik je rekao kako određeni američki političari upotrebljavaju poslove Hong Konga za odmicanje pozornosti od njihovih neuspjeha u pandmiji bolesti COVID-19, gospodarstvu i ostalim domaćim pitanjima.

SAD su započele s takvim djelima zbog brige da bi njihov dugoročan plan za obuzdavanje razvoja Kine kroz poslove Hong Konga mogao propasti ako Kina poveća nastojanja za obnovu društvenog reda u Hong Kongu, dodao je glasnogovornik.

“Prema politici “jedna zemlja, dva sustava” nikad nećemo dozvoliti niti jednoj vanjskoj sili da iskorištava Hong Kong za provođenje bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle ugroziti kinesku nacionalnu sigurnost Hong Konga,” dodao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.