Iz Kine su u ponedjeljak rekli kako je za Kinu i SAD nužan iskren i učinkovit dijalog, poduzimanje opipljivih akcija radi upravljanja razlikama i usredotočivanje na promicanje praktične suradnja u raznim područjima.

“To služi zajedničkim interesima dva naroda i zadovoljava općenita očekivanja međunarodne zajednice,” rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian kada su ga upitali o kineskim diplomatskim postignućima ove godine i diplomatskim prioritetima za iduću fazu.

Ističući kako se Kina čvrsto protivi zlostavljačkom ponašanju i politici moći SAD-a, glasnogovornik je istaknuo kako je Kina voljna raditi sa SAD-om na zajedničkim promicanju odnosa Kine i SAD bez sukoba i sučeljavanja, a s uzajamnim poštovanjem i suradnjom na obostrano zadovoljstvo temeljenom na koordinaciji, suradnji i stabilnosti.

“U isto vrijeme moramo čvrsto zaštiti kineski suverenitet i teritorijalni integritet, zaštiti naša legitimna prava i interese i obraniti status velike zemlje i nacionalno dostojanstvo koje je postigao kineski narod kroz bespoštedne napore,” rekao je Zhao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.