Kineske vlasti su dodijelile prvi patent izuma domaće razvijenom potencijalnom cjepivu protiv bolesti COVID-19, za koji su stručnjaci rekli kako pokazuje originalnost i kreativnost cjepiva i ojačat će povjerenje međunarodnog tržišta u kineski razvijena cjepiva za COVID-19.

Cjepivo, rekombinantno virusno cjepivo nazvano Ad5-nCoV, su zajednički razvili kineska biofarmaceutska tvrtka CamSino Biologics i ekipa vojnih stručnjaka za zarazne bolesti predvođena Chen Weijem.

Prema dokumentu objavljenom na internetskoj stranici kineske Nacionalne uprave za intelektualno vlasništvo, u slučaju epidemije se može započeti masovna proizvodnja cjepiva u kratkom vremenskom razdoblju.

Dodjela patenta je daljnje potvrdila učinkovitost i sigurnost cjepiva i uvjerljivo pokazala vlasništvo nad pravima intelektualnog vlasništva, objavio je CanSino u nedjelju.

Tao Lina, stručnjak za cjepiva iz Šangaja, vjeruje kako će dodjela patenta vjerojatno olakšati proces marketinga. Službeno dodijeljeni patent će također ojačati povjerenje u kineski razvijena cjepiva protiv bolesti COVID-19, naročito na međunarodnom tržištu, dodao je Tao.

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.