Kina će povećati suradnju sa zemljama Pojasa i puta u borbi protiv bolesti COVID-19 radi osiguravanja da se izgradnja inicijative kreće prema naprijed s malo ometanja, rekao je glasnogovornik u ponedjeljak.

Radi suzbijanja utjecaja bolesti COVID-19 u inozemnim projektima Pojasa i puta je Kina ostvarila aranžmane u područjima u rasponu od dijeljenja iskustva do logističke podrške, rekla je Meng Wei, glasnogovornica Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu, vodećeg tijela za ekonomsko planiranje u zemlji.

Dajući prioritet sigurnosti i zdravstvu ljudi koji rade na inozemnim projektima će Kina nadzirati razvoj epidemije u raznim zemljama, izraditi prilagođene mjere prevencije i kontrole i omogućiti protuepidemijsku pomoć u skladu s njenim kapacitetima, rekla je.

Kina će također pomoći ljudima koji su se vratili u Kinu tijekom epidemije, pomažućim da se vrate na poslove u inozemstvu, uz ubrzavanje nastojanja za lokalizaciju zaposlenih u inozemnim projektima, rekla je.

Transakcije koje uključuju deviznu razmjenu i inozemno poslovanje u renminbiju će biti ubrzani, uz snažniju financijsku podršku inozemnim projektima, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.