Kina je odlučno unaprjeđivala otvaranje financijske industrije, kao dio nastojanja za izgradnju umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu, rekao je Yi Gang, guverner Narodne bane Kine (NBK-e).

Smatrajući financijski sektor jednom od konkurentnih uslužnih industrija NBK inzistira na proširenju pristupa tržištu i uklanjanju nepotrebnih ograničenja, napisao je Yi u članku objavljenom u Kineskim financijama, časopisu povezanom s NBK-om.

Kinesko financijsko otvaranje se posljednjih godina kreće punom brzinom, napisao je Yi, navodeći više od 50 mjera za otvaranje, poput ukidanja ograničenja na inozemno vlasništvo u raznim financijskim institucijama u područjima koja uključuju banke, vrijednosne papire, fondove, terminske poslove i osiguranja.

Kina je pokrenula programe povezivanja burzi Šangaj-Hong Kong, Shenzhen-Hong Kong i Šangaj-London, kao i program povezivanja obveznica.

U prvoj polovici 2020. je imovina u juanima u posjedu međunarodnih institucija dostigla 6,4 bilijuna juana.

U ovom trenutku se zemlja kreće prema potpunoj provedbi upravljačkog sustava nacionalnog tretmana prije uspostave i negativnog popisa za inozemne investicije, napisao je Yi.

Istovremeno NBK jača nadzor prekograničnog protoka kapitala radi prevencije prijenosa financijskih rizika, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.