Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je u nedjelju rekla kako pozdravlja potez Kine za pridruživanje COVAX-u, međunarodnoj inicijativi usmjerenoj na osiguravanje ravnopravnog globalnog pristupa cjepivima za COVID-19.

“Svi smo u ovome zajedno. Multilateralizam je ključ za osiguravanje našeg globalnog cilja za pristup cjepivima svuda, za svakoga tko ih treba”, objavila je von der Leyen na Twitteru.

Čelnica izvršnog tijela Europske unije (EU-a) je rekla kako se unija veseli suradnji s Kinom i ostalim partnerima u omogućivanju zajedničkog dobra.

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je u petak rekla kako je Kina u četvrtak potpisala sporazum sa Savezom za cjepiva Gavi, službeno se pridružujući COVAX-u.

S četiri cjepiva za COVID-19 u posljednjoj fazi kliničkih probi je Kina do sad najveće gospodarstvo koje podržava inicijativu.

Europska komisija je 18. rujna potvrdila sudjelovanje u programu COVAX za ravnopravni pristup povoljnim cjepivima za COVID-19, nakon izražavanja interesa 31. kolovoza i najave doprinosa od 400 milijuna eura.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.