Glasnogovornik: Kina poziva SAD da otkažu planova za prodaju oružja Tajvanu

Kina se čvrsto protivi prodaji oružja iz Sjedinjenih Američkih Država Tajvanu i poziva SAD da obustave relevantne planove za prodaju oružja tom otoku, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno izjavio na tiskovnoj konferenciji kada je odgovarao na pitanje o odobrenju Sjedinjenih Američkih Država za plan prodaje raketnog sustava Harpoon vrijednog približno 2,4 milijarde američkih dolara Tajvanu.

Wang je rekao kako američka prodaja oružja Tajvanu teško krši princip jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a, naročito Priopćenje iz 17. kolovoza te se ozbiljno upliće u unutarnje poslove Kine i narušava joj suverenitet i sigurnosne interese.

“Kina poziva Sjedinjene Američke Države da se pridržavaju principa jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a, zaustave prodaju oružja i vojne kontakte s Tajvanom i obustave relevantne planove prodaje oružja, kako bi izbjegli daljnju štetu odnosima Kine i SAD-a, kao i miru i sigurnosti preko Tajvanskog tjesnaca,” rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.