VIDEO: Xi u poruci 3. Svjetskom formu laureata istaknuo inovaciju

Video:

Kineski predsjednik Xi Jinping se u petak preko videa obratio trećem Svjetskom forumu laureata. U poruci je Xi pohvalio velike doprinose koje su znanstvenici ostvarili u provođenju međunarodne suradnje na razvoju cjepiva i lijekova za borbu protiv pandemije bolesti COVID-19.

Također je pozvao znanstvenike da se usredotoče na svakodnevna pitanja, kao što su klimatske promjene i javno zdravstvo i povećaju nastojanja za unaprjeđenje dobrobiti čovječanstva.

Naglašavajući kako je Kina usredotočena na znanstvenu inovaciju je Xi rekao kako je zemlja posvećena postavljanju inovacije kao pokretačke snage razvoja.

Kina je spremna surađivati s vodećim znanstvenicima diljem svijeta te međunarodnim znanstvenim i tehnološkim institucijama radi provedbe otvorenije, uključenije i uzajamno korisnije međunarodne znanstvene strategije, rekao je Xi, obećavajući veća nastojanja u znanstvenim istraživanjima i tehnološkim probojima.

Xi je rekao kako pozdravlja razmjenu misli, nadajući se kako znanstvenici mogu raditi zajedno na jačanju suradnje i unaprjeđenju zalaganja za znanost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.