Kina pozvala na iskrenu provedbu ZSPD-a

Održavanje i provedba Zajedničkog sveobuhvatnog plana djelovanja (ZSPD-a) bi trebao biti osnovni preduvjet za bilo kakvo političko rješenje iranskog nuklearnog pitanja, rekla je u utorak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Hua Chunying je na tiskovnoj konferenciji rekla kako će Kina 16. prosinca u Beču prisustvovati na sastanku Združenog odbora ZSPD-a na razini političkih direktora.

“Sudionice ZSPD-a će procijeniti trenutno stanje iranskog nuklearnog pitanja, razmotriti provedbu ZSPD-a i koordinirati iduće korake”, rekla je Hua.

Rekla je kako se nada da će sve strane shvatiti ovaj sastanak kao priliku za daljnju zaštitu i iskrenu provedbu ZSPD-a i Rezolucije 2231 Vijeća sigurnosti UN-a, raspraviti o učinkovitim načinima za odgovor na trenutne izazove i nastaviti unaprjeđivati političko rješenje iranskog nuklearnog pitanja.

“Također se nadamo kako će se Sjedinjene Američke Države što ranije vratiti u ZSPD i poduzeti konkretne akcije radi preuzimanja pripadajućih odgovornosti za održavanje međunarodnog sustava ne širenja nuklearnog oružja, kao i mira i stabilnosti na Bliskom istoku”, rekla je Hua.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.