Njemački virolog rekao da je pandemija koronavirusa počela iz sjeverne Italije

Njemački virolog Alexander Kekule je rekao kako je oko 99,5% virusa koji se upravo sad širi svijetom oblik varijante koja je mutirala u sjevernoj Italiji.

Kekule je u programu Markuz Lenz, koji je u četvrtak emitirala njemačka javna medijska kuća ZDF, rekao kako se virus koji cirkulira svijetom naziva varijantom G, koja je promijenila gen i sad je vrlo vjerojatno zaraznija od varijante iz Wuhana.

Kekule od 1999. drži katedru za medicinsku mikrobiologiju i virologiju Sveučilišta Halle-Wittenberg i direktor je Instituta za medicinsku mikrobiologiju Sveučilišne klinike Halle.

Tijekom intervjua je rekao kako se početkom ove godine neotkrivena pojava originalnog virusa nekoliko tjedana širila sjeverom Italije. Prije nego je otkriven u veljači je virus ima dovoljno vremena da se optimizira za ovu regiju, gdje je nastala zaraznija varijanta.

Početna točka pandemije nije u Wuhanu, rekao je Kekule, dodajući kako prema genetičkom otisku stopala znanstvenici mogu biti sigurni kako 99,5% virusa koji se sad šire svijetom može biti povezano s virusom koji je nastao na sjeveru Italije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.