Kina poštuje svoje obveze oko cjepiva za COVID-19

Kina konkretnim djelima ispunjava svoje obveze u osiguravanju dostupnosti i pristupačnosti cjepiva za COVID-19 u zemljama u razvoju, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Kineske tvrtke koje razvijaju cjepiva ne štete napore u unaprjeđenju istraživanja i razvoja cjepiva i nekoliko cjepiva je ušlo u treću fazu kliničkih probi, rekao je glasnogovornik Wang Wenbin na dnevnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na povezano pitanje.

Kineska vlada aktivno podržava suradnju između kineskih tvrtki i drugih zemlja u istraživanju i razvoju cjepiva, rekao je, dodajući kako Kina blisko komunicira i surađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Globalnim savezom za cjepiva i imunizaciju.

Kineska vlada će nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom kako bi pomogla u osiguravanju da sve zemlje imaju ravnopravan pristup sigurnim i učinkovitim cjepivima. Kina će nerazvijenima i zemljama u razvoju pomoći dostupnošću i pristupačnošću svojih cjepiva sredstvima kao što je pomoć, rekao je Wang.

“Spremni smo raditi s drugim zemljama na unaprjeđenju istraživanja i razvoja cjepiva i doprinošenju dostupnosti i pristupačnosti cjepiva u svijetu, naročito u zemljama u razvoju, kako bi svijet što ranije mogao iskorijeniti pandemiju,” dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.