SZO: Praćenje porijekla koronavirusa je potraga za znanstvenim odgovorima

Misija dolaska istraživačke ekipe u Kinu radi praćenja porijekla koronavirusa je potraga za znanstvenim odgovorima, rekao je u ponedjeljak visoki dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije.

“Razumijevanje porijekla bolesti nije traganje za nekim koga ćemo kriviti, već za znanstvenim odgovorima,” rekao je na virtualnoj tiskovnoj konferenciji iz Ženeve Michael Ryan, izvršni direktor programa za izvanredne zdravstvene situacije SZO-a.

Odgovarajući na pitanje bi li SZO mogao poslati ekipe u bilo koju drugu zemlju je Maria Van Kerkhove, tehnička voditeljica reakcije na COVID-19 u programa za izvanredne zdravstvene situacije SZO-a, rekla kako će istraživačke studije biti provođene gdje su pronađeni inicijalni pacijenti i također radi s različitim mrežama.

Iz Kine su u ponedjeljak rekli kako podržavaju znanstvenike iz svih zemalja u provedbi globalno znanstvenog istraživanja porijekla i ruta transmisije bolesti COVID-19 te podržavaju države članice u provođenju suradnje životinjskog porijekla virusa pod vodstvom SZO-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.