Nijedna velika skupina COVID-19 u Wuhanu prije prosinca 2019 .: Stručnjak SZO

Nije bilo rasprostranjene i velike nakupine COVID-19 u kineskom Wuhanu ili oko njega u mjesecima prije prosinca 2019., rekao je u petak stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Na virtualnoj konferenciji za novinare iz Ženeve, Peter Ben Embarek, šef stručnog tima SZO-a upućenog u Wuhan zbog traženja podrijetla COVID-19, rekao je da je misija “na mnogo načina uspješna”.

“Iznijeli smo puno novih saznanja o početku događaja”, rekao je danski znanstvenik, odbacujući prisutnost virusa u Wuhanu prije prosinca 2019. godine.

Embarek je rekao da je međunarodni tim uspio bolje razumjeti “ulogu tržnice (morskih plodova)” u razmnožavanju i pratiti “dobavljače različitih proizvoda od divljih životinja”, misleći na potencijalnu srednju životinju odgovornu za životinje od čovjeka do čovjeka prijenos.

“Još uvijek smo daleko od razumijevanja podrijetla i identificiranja životinjskih vrsta i putova s kojih je virus mogao ući u čovjeka u prosincu,” dodao je.

Stručnjaci i dalje nastavljaju tražiti odgovore na ovu točku jer “još nema jasnog kandidata za međuprodukte ili domaćine”, objasnila je virologinja Marion Koopmans, članica tima, na konferenciji za tisak u petak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.